Na leteckej šou sa zrútilo lietadlo s kaskadérkou

NETKY.SK • 23 Jún 2013, 09:13 • 2 min
Na leteckej šou sa zrútilo lietadlo s kaskadérkou

DAYTON - Lietadlo s kaskadérkou sa zrútilo počas sobotňajšej leteckej šou v americkom štáte Ohio. Pri incidente zahynul pilot, ako aj kaskadérka, ktorá predvádzala akrobatické čísla na krídle lietadla. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Incident sa odohral v sobotu v poobedňajších hodinách miestneho času neďaleko Medzinárodného letiska Jamesa M. Coxa v Daytone v rámci 39. ročníka Vectren Dayton Air Show. Podujatie v dôsledku nešťastia prerušili až do jeho dnešného finále. K zraneniam divákov nedošlo. Podľa internetového vydania denníka USA Today sú obeťami kaskadérka Jane Wickerová a pilot Charlie Schwenker. Na amatérskom videozázname je vidno, ako sa lietadlo pri predvádzacom manévri otočilo hore podvozkom a kaskadérka sedela na jeho krídle. Následne sa stroj naklonil a zrútil sa na zem, pričom explodoval a miesto dopadu zachvátili plamene. V histórii daytonskej leteckej šou ide už o druhý tragický prípad. V roku 2007 sa tu na svojom dvojplošníku zabil akrobatický letec Jim LeRoy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies