Na leteckej šou sa predvedú špičkoví piloti z oblasti leteckej akrobacie

NETKY.SK • 25 August 2011, 12:58 • 2 min
Na leteckej šou sa predvedú špičkoví piloti z oblasti leteckej akrobacie

Na leteckej šou sa predvedú špičkoví piloti z oblasti leteckej akrobacie

slovakia

left justify in out

img

Nadchádzajúci víkend (27.-28.8.) sa na letisku Spitzerberg uskutoční najväčšia tohtoročná letecká šou Rakúska. Elitní domáci a zahraniční piloti predvedú nezabudnuteľné akrobatické kúsky.
      Vedúcemu letiska Wolfgangovi Oppelmayerovi sa podarilo zoskupiť špičkových pilotov z oblasti leteckej akrobacie a vytvoriť bohatý program leteckej šou.
      Program sa v sobotu aj v nedeľu začne hlučným vystúpením vzdušných síl rakúskej armády lietadlom Eurofighter, ktoré preletí ponad Spitzerberg rýchlosťou 280 km/h.
      "Medzi hlavné hviezdy nesporne patrí Rakúšan Hannes Arch, majster sveta v Red Bull Air-Race, a jeho kolega Peter Besenyei z Maďarska, majster sveta v motorovej akrobacii," priblížil Oppelmayer. Svoje zastúpenie bude mať aj bezmotorové lietanie v osobe majstra sveta v bezmotorovom akrobatickom lietaní Dietmarovi Pollovi. Do tretice sa predvedie akrobatka chodiaca na krídlach dvojplošníka Peggy Krainz.
      Akrobatické kúsky predvedie rakúska skupina Team Blanik v dvojformáciách. České zoskupenie CZ Flying Bulls Aerobatics Team ukáže spoločne s pilotom Red Bull Air Race Martinom Šonkom rýchle sólové akrobacie, ako aj pomalšie figúry v štvorformácii. O dynamický program sa postará Nemec Toni Eichhorn na stíhačke Jet 29 Viper. Ďalšiu leteckú lahôdku ponúkne Peter Rohn, ktorý bude riadiť lietadlo Christian Eagle podľa modelového lietadla.
      Na svoje si prídu fanúšikovia modelových lietadiel, keďže v ponuke budú viaceré predstavenia tohto druhu. V závere programu budú nad hlavami divákov lietať nielen lietadlá, ale aj parašutisti extrémneho Base Jumpingu - Gernot Schlesinger, Christian Wagner a Marco Waltenspiel.
      Do výšin bude môcť vzlietnuť verejnosť prostredníctvom vyhliadkových letov na motorových a bezmotorových lietadlách, vo vrtuľníku, ale i na veteráne, dvojplošníku Antonov 2 s kapacitou 12 ľudí. O lietadlách a lietaní poskytnú záujemcom všetky informácie leteckí inštruktori. Bohatý program je pripravený aj pre deti.
      Podujatie sa uskutoční v rámci Dolnorakúskej výstavy 2011, ktorá sa koná pod mottom "Dobyť – objaviť – zažiť v rímskej oblasti Carnuntum".
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona