Na letecké dni v Sliači priletí Bombardér B-52

NETKY.SK • 25 Júl 2016, 15:21 • 2 min
Na letecké dni v Sliači priletí Bombardér B-52

SLIAČ - Jedným z lákadiel tohtoročných Medzinárodných leteckých dní (MLD) SIAF na leteckej základni v Sliači, ktoré budú v dňoch 27. a 28. augusta, bude strategický bombardér B-52. Lietadlo sa malo zúčastniť tohto podujatia vlani, technická porucha tesne pred odletom z USA ale zapríčinila zrušenie účasti na SIAF 2015.

slovakia

left justify in out

„Počas konania tohtoročnej bezpečnostnej konferencie Globsec 2016 v Bratislave prebehlo stretnutie s veliteľom 307th Operations Support Squadron, podplukovníkom Chrisopherom B. Andersonom, šéfom Dní NATO v Ostrave Zbyňkom Pavlačíkom a zástupcami vzdušných síl OS SR, kde sa dohodla účasť na tohtoročných Medzinárodných leteckých dňoch SIAF 2016“, uviedol riaditeľ MLD SIAF Hubert Štoksa. Všetci obdivovatelia tohto giganta veria, že tento rok sa všetko podarí a strategický bombardér B-52 na MLD 2016 priletí.

 

Bombardér B-52 už ale raz na MLD bol. Pred štyrmi rokmi patril medzi najväčšie lákadlá. Lietadlo vtedy letelo viac ako 13 hodín z americkej základne Barksdale v Louisiane, aby vo svojej historickej premiére pristálo na Leteckej základni Sliač a ponúklo návštevníkom na statickej ukážke nevídaný pohľad.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies