Na Lešti nové mobilné pracovisko za takmer 1,4 mil. eur

NETKY.SK • 8 Október 2014, 10:17 • 2 min
Na Lešti nové mobilné pracovisko za takmer 1,4 mil. eur

BRATISLAVA - Vojaci budú mať vo výcvikovom priestore Lešť nové Mobilné pracovisko pre výskum prevencie a záchrany osôb a majetku.

slovakia

left justify in out

Jeho hodnota je takmer 1,4 milióna eur a podľa zmluvy zverejnenej v Centrálnom registri zmlúv ho kúpili od francúzskej spoločnosti Losberger Rapid Deployment Systems S.A.S. V zmluve sa uvádza, že predávajúci sa zaväzuje dodať tovar najneskôr do troch mesiacov od nadobudnutia jej účinnosti. Pracovisko sa skladá okrem iného zo šiestich ubytovacích hál s kapacitou spolu pre približne 240 osôb, ďalej šiestich stanov spolu pre 120 osôb, 42 záchodov a 18 sprchovacích kabín. Jeho súčasťou je aj ošetrovňa, jedáleň, tri kancelárske stany, ale aj brífingová a spoločenská miestnosť.

 

Riaditeľ odboru správy majetku na Lešti Ján Rausa spresnil pre agentúru SITA, že obdobné mobilné zariadenia sa v maximálnej miere používajú v operáciách medzinárodného krízového manažmentu. Nové zariadenie budú používať jednotky pozemných síl, taktiež ostatné zložky bezpečnostného systému SR, ako aj jednotky NATO. Zároveň zvýši ubytovaciu kapacitu vo výcvikovom priestore Lešť. Počíta sa aj s jeho využitím pri vzniku mimoriadnych udalostí a riešení reálnych krízových situácií vrátane využitia na účely ubytovania, dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies