Na ľade nahradil Henrika Bäckström, mimo neho Edler

NETKY.SK • 11 Február 2014, 13:43 • 2 min
Na ľade nahradil Henrika Bäckström, mimo neho Edler

SOČI - Danielovi Sedinovi pripomína Nicklas Bäckström brata Henrika.

slovakia

left justify in out

Daniel Sedin si našiel v olympijskom kádri hokejistov Švédska alternatívu za svoje zranené dvojča Henrika. Úvahy trénera Pära Maartsa, čo na turnaji v Soči s krídelníkom Vancouveru Canucks bez jeho súrodenca, môže vyriešiť iný elitný center z NHL Nicklas Bäckström. Na prvom spoločnom tréningu korčuľoval na pravom krídle formácie Loui Eriksson.

 

"Myslím si, že majú s bratom podobný štýl. Radi držia puk, vedia ho potiahnuť, preto si myslím, že spolupráca bude klapať. Dokáže neuveriteľne prihrávať, má skvelé hokejové myslenie, bude s ním zábava," teší sa o šesť minút starší zo súrodencov Sedinovcov. 

Stredný útočník Washingtonu Bäckström sa na svoju úlohu po boku Daniela pripravoval štúdiom videa z vlaňajších majstrovstiev sveta, kde Švédi získali zlato. "Beriem to ako kompliment, že ma prirovnal k Henrikovi. Dúfam, že ho nesklamem," uviedol dvorný nahrávač Alexandra Ovečkina. 

 

Mimo ľadu nahradil Henrika spoluhráč z Vancouveru Alexander Edler, ktorý býva s Danielom na izbe. Vychádzajú vraj výborne. Sedinovci sú napriek odlúčeniu v neustálom spojení. "Nikdy predtým nebol zranený, takto dlho som bez neho ešte nehral," dodal Daniel Sedin. 

Švédi vstúpia do turnaja 12. februára proti Českej republike, v základnej skupine si zmerajú sily aj so Švajčiarmi a Lotyšmi. Informácie priniesol informačný systém ZOH 2014. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies