Na kúpalisku Ryba dnes darovali krv aj majstri SR vo vodnom póle

NETKY.SK • 20 Júl 2010, 11:57 • 2 min
Na kúpalisku Ryba dnes darovali krv aj majstri SR vo vodnom póle

Na kúpalisku Ryba dnes darovali krv aj majstri SR vo vodnom póle

slovakia

left justify in out

img

Akciu Daruj krv s majstrami zorganizovali na plážovom kúpalisku Ryba na košickej Aničke Územný spolok Slovenského Červeného kríža Košice – Staré mesto, Národná transfúzna služba (NTS) SR a nový prevádzkovateľ areálu Ryba Anička.  "V médiách sa neustále opakujú výzvy pre darcov krvi. Rozhodli sme sa podporiť túto aktivitu takýmto nezvyčajným spôsobom. Sama som už darovala krv 12-krát a som rada, že sa tu dnes objavili aj prvodarcovia," povedala pre TASR spoluorganizátorka akcie Jana Jalčová.
Noví nájomcovia kúpaliska sú zároveň aj majiteľmi vodnopólového klubu ČH Hornets Košice. "V tomto areáli mávame po večeroch tréningy a keď sme sa dozvedeli o dnešnej akcii, každý, kto mohol, sa rozhodol darovať krv," povedal kapitán vodných pólistov Alexander Nagy.
Zdravotníci boli prekvapení záujmom darcov a mali plné ruky práce. Čas na odber však bol obmedzený. "Nemôžeme riskovať kolaps v tomto teplom počasí, takže počas obeda sme už museli odber zastaviť," prezradila jedna z pracovníčok NTS. Do areálu kúpaliska prišlo viac ako 50 ľudí s úmyslom darovať krv, po lekárskych vyšetreniach ich nakoniec mohlo k transfúznym lôžkam pristúpiť 42. "Mobilné odbery sú v ostatnom období veľmi populárne. Zdravotníci mi prezradili, že ročne ich absolvujú okolo 120 a vždy príde desať až 80 darcov. Prvýkrát sú ale na kúpalisku. Je krásne vidieť, koľko ľudí sem prišlo a trpezlivo čaká v rade," doplnila Jalčová.
Všetci darcovia mali dnes vstup na kúpalisko voľný a jeden z nich bol vyžrebovaný a získal aj permanentku na túto sezónu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies