Na Kube začala vysielať nová spravodajská stanica Caribe

NETKY.SK • 15 Marec 2017, 08:19 • 2 min
Na Kube začala vysielať nová spravodajská stanica Caribe

HAVANA - Kubánska vláda spustila vysielanie novej televíznej stanice Caribe, ktorá má byť moderným náprotivkom regionálneho latinskoamerického kanála TeleSUR. Caribe bude vysielať vo vysokom rozlíšení a jeho personál budú tvoriť mladí novinári pripravujúci aktuality.

slovakia

left justify in out

Stanica však štartuje pomaly; zatiaľ iba troma vysielacími hodinami denne, pričom prístup k nej má niekoľko stotisíc Kubáncov vlastniacich príslušné dekodéry. Producenti dúfajú, že vysielanie novej stanice sa postupne rozšíri na takmer nepretržitý program, čo je teraz iba výsadou TeleSUR-u.

 

Producenti kanála Caribe, ktorý začal vysielať v utorok večer, sľubujú, že stanica bude ponúkať menej dogmatický a kritickejší program než štátna kubánska televízia - tá totiž väčšinou ponúka iba vyhlásenia ministerstiev. Obsah vysielania Caribe však bude takmer úplne pod kontrolou vládnucej Komunistickej strany Kuby (PCC).

 

"Teraz budeme schopní v správach reflektovať potreby ľudu," uviedla 24-ročná moderátorka Karina del Valleová. "Našou veľkou výzvou je previesť to do reality, nechceme však vytvárať veľké očakávania," skonštatoval generálny riaditeľ kubánskej televízie Ovidio Cabrera García.

 

Kubánske štátne médiá čelia narastajúcej konkurencii zo široko dostupných webových zdrojov, čo súvisí s rozširovaním sa internetu v tejto karibskej ostrovnej krajine.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona