Na ktorom kúpalisku musela zasahovať enviro-polícia?

NETKY.SK • 20 August 2020, 22:26 • 2 min
Na ktorom kúpalisku musela zasahovať enviro-polícia?

Špeciálna zložka určená na boj proti enviro-kriminalite dnes vykonala raziu na jednom z kúpalísk v obľúbenej kúpeľnej destinácii.

slovakia

left justify in out

Špecialisti z prezídia Policajného zboru zasahovali na kúpalisku v Podhájskej s tým, že akcia s krycím názvom “PRAMEŇ“ sa začala už 19. augusta v neskorých večerných hodinách. Objekt kúpaliska bol podľa záberov obsadený viacerými policajnými autami a príslušníci jednotky zabezpečovali potrebné kroky.

 

img

 

Dôkazy a stopy zabezpečovali v spolupráci so znalcami a ďalšími policajnými zložkami. „Prebiehajúce vyšetrovacie úkony súvisia s podozrením z trestných činov ohrozenia a poškodenia životného prostredia a legalizácie príjmu z trestnej činnosti vo veľkom rozsahu,“ uviedla Polícia SR na sociálnej sieti s tým, že predmetom vyšetrovania je užívanie termálnej vody v rozpore so zákonmi, vyhláškami a povoleniami.

 

Vyšetrovatelia zbierajú aj dôkazové materiály pre podozrenie na znečisťovanie životného prostredia, ktorému malo dôjsť „vypúšťaním bazénovej vody bez povolenia do vodného toku“.

 

img

 

Polícia z pochopiteľných preventívno-taktických dôvodov zamedzenia úniku stôp neposkytla ďalšie informácie a uzatvorenie areálu kúpaliska pred rekreantami a ďalšími návštevníkmi plánovala do večerných hodín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona