Na Kryme začínajú cvičenia so 600 ruskými vojakmi

NETKY.SK • 10 Február 2015, 13:46 • 2 min
Na Kryme začínajú cvičenia so 600 ruskými vojakmi

MOSKVA Na Kryme prebiehajú vojenské cvičenia, na ktorých sa zúčastňuje viac než 600 ruských vojakov. Informuje o tom tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na ruské agentúry.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Oznámenie prichádza len deň pred summitom o ukrajinskej kríze v bieloruskej metropole Minsk. Agentúra RIA novosti citovala predstaviteľov ruskej čiernomorskej flotily, podľa ktorých pobrežné obranné jednotky začali manévre na polostrove v utorok. Krym Rusko v marci jednostranne anektovalo. Separátne agentúra Interfax uvádza, že na juhu pri hraniciach s Ukrajinou cvičí okolo 2 000 ruských vojakov - prieskumníkov. Podľa týchto údajov budú cvičenia trvať mesiac.

 

Nová ukážka ruskej sily prichádza v čase, keď zástupcovia ukrajinského vedenia, povstalcov, Ruska a Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe majú v utorok pokračovať v mierových rokovaniach, ktorých predošlé kolo koncom januára stroskotalo. V stredu majú o Ukrajine rokovať lídri Ukrajiny, Ruska, Francúzska a Nemecka. Obe stretnutia sa uskutočnia v bieloruskom Minsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies