Na Kryme už poznajú zloženie novej vlády premiéra Aksionova

NETKY.SK • 28 Február 2014, 18:37 • 2 min
Na Kryme už poznajú zloženie novej vlády premiéra Aksionova

SIMFEROPOL - Takmer jednohlasne schválili dnes poslanci parlamentu Krymskej autonómnej republiky v Simferopole zloženie novej regionálnej vlády proruského polostrova Krym.

slovakia

left justify in out

Parlament v Simferopole odvolal vo štvrtok kabinet pod vedením premiéra Anatolija Mogileva a za nového predsedu regionálnej vlády zvolil doterajšieho šéfa frakcie strany Ruská jednota Sergeja Aksionova.
      

Dnes poslanci určili aj mená jeho piatich podpredsedov. Prvým vicepremiérom sa stal Rustam Temigraliev, ďalšími potom Nikolaj Janaki, Sergej Donič, Oľga Kovitidiová a Larisa Opanasiuková, ktorá povedie aparát kabinetu.
      

Informuje o tom internetový server segodnya.ua, podľa ktorého má nová vláda ešte ďalších šiestich členov-ministrov.
      

Vývoj na Kryme, kde sú stále zrejmé separatistické tendencie i pohyb ruských ozbrojených síl, je v súčasnosti ostro sledovaný nielen na samotnej Ukrajine.
      

Už 25. mája by sa v zmysle štvrtkového rozhodnutia zákonodarcov v Simferopole malo na polostrove uskutočniť referendum o budúcnosti autonómie s otázkou: Podporujete štátnu nezávislosť Krymu v rámci Ukrajiny na báze medzinárodného práva?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies