Na Kryme boli zadržaní štyria islamisti teroristickej skupiny Hizb ut-Tahrir

NETKY.SK • 9 Júl 2020, 14:24 • 2 min
Na Kryme boli zadržaní štyria islamisti teroristickej skupiny Hizb ut-Tahrir

KRYM/SIMFEROPOL - Štyria členovia teroristickej organizácie Hizb ut-Tahrir al-Islami boli zatknutí na Kryme a budú zadržiavaní do septembra, piatemu bolo zvolené preventívne opatrenie vo forme domáceho väzenia, informuje tlačová služba okresného súdu v Simferopole.

slovakia

left justify in out

Ruská FSB v utorok zadržala na Kryme sedem islamistov z Hizb ut-Tahrir al-Islami kvôli propagande a nábor. Z nich traja vedúci a štyria riadni aktívni účastníci.

 

img

 

V správe sa konkrétne uvádza, že štyrom obžalovaným bolo udelené preventívne opatrenie vo forme zadržania až do 1. septembra, piaty bol vzhľadom na zdravotný stav a okolnosti týkajúce sa životných podmienok jeho rodiny zatknutý až do 2. septembra.

 

"Podľa vyšetrovania sa tieto osoby zorganizovali a podieľali sa na činnostiach bunky zakázanej v Rusku teroristickej organizácie 'Strana islamského oslobodenia' na území Krymskej republiky....zaoberali sa usporiadaním sprisahaneckých stretnutí členov tejto teroristickej organizácie, konali skryté proti ruské a protiústavné aktivity vo forme propagácie myšlienok tejto organizácie medzi obyvateľstvom, nabádajúce obyvateľov, aby sa zúčastňovali na jej činnostiach a zároveň ovplyvňovali ich náboženské pocity", hovorí správa.

 

img

 

Podľa súdu sú zatknutí obvinení z účasti na činnostiach organizácie, ktorá je v súlade s právnymi predpismi Ruskej federácie uznaná za teroristickú a tento zločin je klasifikovaný ako obzvlášť závažný.

 

Sankcia článku v časti 1 tohto článku predpisuje trest vo forme odňatia slobody až do doživotia, v časti 2 – do 20 rokov.

 

Zdroj:  https://ria.ru/20200708/1574075899.html

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona