Na krosových MS prevaha Etiópie a Kene, titul Kamwororovi

NETKY.SK • 28 Marec 2015, 10:22 • 2 min
Na krosových MS prevaha Etiópie a Kene, titul Kamwororovi

KUEJ-JANG - Etiópia a Keňa jasne dominovali na 41. majstrovstvách sveta v krose v čínskom Kuej-Jangu.

slovakia

left justify in out

Obe krajiny získali všetkých 12 individuálnych medailí a v tímových súťažiach prvé dve priečky.
Najsledovanejšiu kategóriu mužov na 12 km vyhral favorizovaný polmaratónsky svetový šampión Keňa Geoffrey Kamworor za 34:52 min s 8-sekundovým náskokom pred v Japonsku žijúcim a trénujúcim krajanom Bedanom Karokim. Bronz si vybojoval Etiópčan Muktar Edris, pred dvoma rokmi na krosových MS v Bydgoszczi tretí medzi juniormi.


Súťaž žien na 8 km vyhrala Agnes Tiropová z Kene (26:01) pred etiópskym duom Senbere Teferiová (26:06) - Netsanet Gudetová (26:11). Dvojnásobná krosová svetová šampiónka Emily Chebetová finišovala šiesta. Víťazi oboch seniorských kategórií zinkasovali prémiu 30 000 eur. Juniorské tituly získali Letesembet Gideyová na 6 km (19:48) a Yasin Haji (8 km) 23:42. V medailovej bilancii zvíťazila Etiópia (5 - 3 - 3) pred Keňou (3 - 5 - 1). Najlepšie európske individuálne umiestenie dosiahla Španielka Trihas Gebreová v súťaži žien, ktorá finišovala pätnásta.


Slováci na krosových MS neštartovali už jedenásty raz v rade. Naposledy na MS 2002 v írskom Dubline bežali Róbert Štefko a Miroslav Vanko.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies