Na krajnom východe Slovenska môže v stredu spadnúť do 35 mm zrážok

NETKY.SK • 15 Máj 2018, 16:35 • 2 min
Na krajnom východe Slovenska môže v stredu spadnúť do 35 mm zrážok

BRATISLAVA - Na krajnom východe Slovenska môže v stredu (16.5.) spadnúť 25 až 35 milimetrov zrážok. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahu 1. stupňa, ktorá potrvá od 9. do 21. h.

slovakia

left justify in out

Výstraha platí pre okresy Bardejov, Svidník, Stropkov, Medzilaborce, Vranov nad Topľou, Humenné, Snina, Sobrance, Michalovce a Trebišov. SHMÚ na sociálnej sieti informuje, že cez územie Slovenska postupuje od utorka rána ďalej na sever pásmo trvalých zrážok.

 

"Postupne zaprší na celom území, no nepôjde o celodenný dážď. V priebehu popoludnia budú trvalé zrážky od juhu ustávať, no prehánky, výnimočne i búrky, sa ešte vyskytnú," spresnili meteorológovia. 

 

Ďalšie pásmo trvalých a miestami aj výdatných zrážok očakávajú v stredu najmä vo východnej polovici Slovenska. Prehánky sa však môžu vyskytovať aj na ostatnom území.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona