Na krajnom východe Slovenska môže napršať až 90 milimetrov zrážok

NETKY.SK • 6 November 2016, 11:07 • 2 min
Na krajnom východe Slovenska môže napršať až 90 milimetrov zrážok

BRATISLAVA - Krajný východ Slovenska dnes môžu zasiahnuť intenzívne zrážky. Slovenský hydrometeorologický ústav zvýšil výstrahu pred dažďom pre okresy Humenné, Snina, Michalovce, Sobrance. Platí pre ne už druhý stupeň z trojdielnej stupnice.

slovakia

left justify in out

V štvorici okresov meteorológovia očakávajú miestami výskyt dažďa s úhrnom zrážok 50 až 90 milimetrov. Výstraha platí do pondelňajšieho poludnia (7.11.).

 

V okresoch Vranov nad Topľou a Trebišov dnes môže úhrn zrážok miestami dosiahnuť 40 až 70 milimetrov. Prvý stupeň výstrahy pred dažďom platí aj pre okresy Levoča, Medzilaborce, Stropkov a Svidník v Prešovskom kraji, Košický kraj, Banskobystrický kraj a okres Levice v Nitrianskom kraji. Úhrny zrážok tu môžu dosiahnuť 35 až 55 milimetrov.

 

Pre najvyššie horské polohy nad 1500 metrov platí aj pre dnešok od 14.00 h výstraha prvého stupňa pred vetrom. V nárazoch môže dosahovať rýchlosť od 90 do 110 kilometrov za hodinu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies