Na košickom Luníku IX pribudnú nocľahárne a stredisko osobnej hygieny

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 13:28 • 2 min
Na košickom Luníku IX pribudnú nocľahárne a stredisko osobnej hygieny

KOŠICE - Vedenie mesta Košice a mestskej časti Luník IX rokovali v uplynulých dňoch na magistráte o nevyhovujúcich životných podmienkach na tomto sídlisku a v osade Mašličkovo. Kompetentní sa dohodli na spoločnom postupe.

slovakia

left justify in out

Mesto Košice zastupovala viceprimátorka Renáta Lenártová, mestskú časť jej starosta Marcel Šaňo. "Podmienky života na sídlisku Luník IX a hlavne v neďalekej osade Mašličkovo, dlhodobo trápia obyvateľov mestskej časti, ale aj miestnu samosprávu a vedenie mesta Košice. Tí aktívne prichádzajú s niekoľkými návrhmi na riešenie," uviedla hovorkyňa košického magistrátu Linda Šnajdárová.

 

Patrí medzi ne vybudovanie kontrolovaného bývania priamo na sídlisku Luník IX, ktoré navrhuje starosta mestskej časti, ale aj svojpomocná a samofinancovateľná výstavba jednoduchých domov, tiež na tomto sídlisku, o ktorej uvažuje mesto Košice v spolupráci s ETP Slovensko.

 

"Vzhľadom na to, že oba návrhy sú náročné na čas i financovanie, prinesú riešenie v horizonte minimálne dvoch až piatich rokov. Stretnutie na pôde magistrátu sa uskutočnilo s jasným cieľom - navrhnúť zlepšenie situácie do doby definitívneho vyriešenia," ozrejmila Šnajdárová.

 

Výsledkom spoločného rokovania bola dohoda o vytvorení pobytových sociálnych služieb – útulkov alebo nocľahární priamo na Luníku IX. "Na tento účel poskytne mesto mestskej časti priestory v existujúcich objektoch na sídlisku, ako aj odbornú pomoc pri zabezpečovaní registrácie sociálnej služby. Dohodli sa tiež na sprevádzkovaní strediska osobnej hygieny mestskou časťou, alebo subjektom, ktorý mestská časť poverí," priblížila Šnajdárová.

 

Podľa jej slov obe samosprávy súčasne pokračujú v prípravách vhodných podmienok na vybudovanie kontrolovaného bývania a zapojenie obyvateľov sídliska do ponúkanej svojpomocnej samofinancovateľnej výstavby jednoduchých domov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies