Na Kontinentálnom pohári v Ostrave sa predstaví silná zostava Európanov

NETKY.SK • 4 September 2018, 15:22 • 2 min
Na Kontinentálnom pohári v Ostrave sa predstaví silná zostava Európanov

OSTRAVA - Európsky tím bude na víkendovom Kontinentálnom pohári v Ostrave reprezentovať 25 zlatých medailistov z augustových atletických ME v Berlíne. Družstvo Európy bude obhajovať víťazstvo z predchádzajúcich dvoch edícii. V roku 2010 triumfovali európski atléti v chorvátskom Splite a o štyri roky neskôr obhájili prvé miesto v marockom Marakéši. V oboch prípadoch odsunuli na druhé miesto Američanov.

slovakia

left justify in out

Kontinentálny pohár nahradil bývalý Svetový pohár, ktorý sa konal v rokoch 1977 až 2006. V zostave Európanov sa nachádza sedem víťazov spred štyroch rokov. Sergej Šubenkov, Renaud Lavillenie, Dafne Schippersová, Sifan Hassanová, Maria Lasickiené, Christina Schwanitzová a Anita Wlodarczyková.

 

Dvadsaťsešťročná Holanďanka Schippersová, víťazka na 100 m z Marakéša, bude v Ostrave štartovať na 100 a 200 m. Jej o rok mladšia krajanka Hassanová, ktorá pred štyrmi rokmi triumfovala na 1500 m, bude súťažiť na 3000 m. V najkratšom šprinte sa za Európu predstaví aj aktuálna európska šampiónka na 100 m Britka Dina Asherová-Smithová, ktorá sa rovnako predstaví v ženskej štafete na 4 x 100 m.

Sedem európskych atlétov je na čele tohtoročných svetových tabuliek: Šubenkov (skok do výšky), Daniel Stahl (hod diskom), Wojciech Nowicki (hod kladivom), Asherová-Smithová (100 m), Lasickiené (skok do výšky), Sandra Perkovičová (hod diskom) a Wlodarczyková (hod kladivom).

 

Ďalšími hviezdnymi menami v európskej zostave sú úradujúca majsterka sveta a Európy v skoku o žrdi Ekaterini Stefanidiová a úradujúci majstri sveta a Európy Ramil Gilujev a Karsten Warholm, na 200 m resp. na 400 m cez prekážky. Jacob Ingebrigtsen, ktorý oslávi 19. septembra iba 18. narodeniny, je najmladším členom európskeho výberu. Tohtoročný majster Európy na 1500 a 5000 m sa objaví na štarte behu na 1500 m. Informácie priniesol portál european-athletics.org.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona