Na konferencii o budúcnosti Sýrie vystúpi aj Parízek

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 17:25 • 2 min
Na konferencii o budúcnosti Sýrie vystúpi aj Parízek

BRATISLAVA - Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR Lukáš Parízek sa v stredu (5.4.) v Bruseli zúčastní a vystúpi v mene Slovenska na medzinárodnej konferencii Podpora budúcnosti Sýrie a priľahlého regiónu, ktorú organizuje EÚ, OSN, spolu s Nemeckom, Kuvajtom, Katarom a Veľkou Britániou.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na podujatí sa očakáva účasť predsedov vlád a ministrov zahraničných vecí spomedzi viac než 70 potvrdených delegácií, vrátané generálneho tajomníka OSN. Sýrsky konflikt je doposiaľ jednou z najväčších humanitárnych kríz 21. storočia, v ktorom zahynulo viac ako 400.000 ľudí a viac ako 13,5 milióna opustilo domovy.

 

Cieľom konferencie je revízia existujúcich záväzkov a efektívne využitie úsilia na podporu pre Sýrčanov v Sýrii a susedných krajinách. Diskusie sa budú zaoberať trvalým a udržateľným politickým riešením konfliktu, pričom proces politickej transformácie by bol v spolupráci sýrskej vlády a pod záštitou OSN.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona