Na konferencii Atlas sa zúčastní viac ako 300 odborníkov časticovej fyziky z celého sveta

NETKY.SK • 9 Október 2017, 09:31 • 2 min
Na konferencii Atlas sa zúčastní viac ako 300 odborníkov časticovej fyziky z celého sveta

BRATISLAVA – Na výročnej konferencii Atlas sa zúčastní viac ako 300 odborníkov časticovej fyziky z viac ako 100 inštitúcií z celého sveta. Konferencia sa začne dnes v Bratislave a potrvá do piatka 13. októbra.

slovakia

left justify in out

"Do Bratislavy príde celý rad osobností, ktoré sa zaoberajú časticovou fyzikou. Zúčastní sa na nej aj generálna riaditeľka Európskej organizácie pre jadrový výskum CERN Fabiola Gianotti," priblížila Komová. Tá príde do Bratislavy podľa jej slov vo štvrtok 12. októbra.

 

"Táto konferencia je najväčšou kolaboráciou v časticovej fyzike na svete, ktorej význam spočíva tiež v objave častice s názvom Higgsov bozón," objasnila Komová.

 

Na vedeckom výskume sa podieľa aj Fakulta matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského v Bratislave a Katedra jadrovej fyziky a biofyziky, kde sa pod vedením Stanislava Tokára rozvíja výskum v tejto oblasti fyziky.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies