Na konci októbra padali teplotné rekordy niekoľko dní po sebe

NETKY.SK • 5 November 2013, 10:26 • 2 min
Na konci októbra padali teplotné rekordy niekoľko dní po sebe

BRATISLAVA - Koniec októbra, vyznačujúci sa veľmi teplým obdobím, znamenal prekonanie historických teplotných rekordov na siedmich meteorologických staniciach.

slovakia

left justify in out

Podľa správy Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) historické teplotné rekordy boli na týchto staniciach zaznamenané od troch až do siedmich dní po sebe.

Ako uvádza stránka SHMÚ, ide o hodnoty zaznamenané v dňoch 23. až 29. októbra. Namerané hodnoty denných maximálnych teplôt znamenajú rekordy v období nepretržitého pozorovania na meteorologických staniciach, od roku 1951, resp. od roku 1961.

Až sedem dní po sebe bol prekonaný rekord maximálnej dennej teploty na stanici Moldava nad Bodvou a Michalovce, šesť dní po sebe namerali historicky najvyššiu dennú teplotu v Košiciach a obci Somotor. Rekordnú teplotu, zaznamenanú štyri dni po sebe, namerali v obci Boľkovce a tri dni po sebe bolo rekordné denné maximum prekonané v Milhostove a v Kamenici nad Cirochou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona