Na koncerte Asian Dub Foundation budú mať migranti vstup zadarmo

NETKY.SK • 8 November 2016, 18:36 • 2 min
Na koncerte Asian Dub Foundation budú mať migranti vstup zadarmo

BRATISLAVA - Na bratislavský koncert britskej skupiny Asian Dub Foundation budú mať vstup zdarma všetci utečenci. TASR o tom informoval Tomáš Tauber z usporiadateľskej agentúry Ore Pole, ktorá sa pre tento krok rozhodla po konzultácii s manažmentom kapely, a plánuje ho rozšíriť aj na ďalšie svoje koncerty v tomto a nasledujúcom roku.

slovakia

left justify in out

Asian Dub Foundation patria medzi interpretov, ktorí vo svojich textoch často riešia tému utečencov. Organizátori ich koncertu v Bratislave preto považujú rozhodnutie sprístupniť podujatie migrantom za logický krok.

 

Ako ďalej uviedol Tauber, agentúra už na technickom zabezpečení účasti utečencov pracuje s organizáciami, ktoré sa na Slovensku o týchto ľudí starajú. "Každý utečenec, ktorý pobýva na Slovensku a má slobodu pohybu, je na tomto, ale aj na ďalších našich koncertoch vítaný. Chceme týmto ľuďom ukázať, že nie všetci na Slovensku ich považujú za nepriateľov a uľahčiť im začiatok života v pre nich cudzom prostredí," objasnil.

 

Samotní členovia Asian Dub Foundation pochádzajú z prisťahovaleckého prostredia - narodili sa v Londýne v rodinách prisťahovalcov. Problémy a otázky, ktorým Európa čelí dnes, reflektovali už od 90. rokov minulého storočia. Najskôr kritikou správania sa Európanov voči ľuďom inej farby pleti a iného náboženstva, neskôr stále častejšie aj kritikou do vlastných radov. Skupina vo svojich textoch kritizuje uzavretosť a netolerantnosť časti Európy voči imigrantom, jej členovia sa však opakovane postavili aj proti organizáciám presadzujúcim militantný islam.

 

"Spolu s pakistanskou kapelou Laal, ktorej členovia sú na čiernej listine hnutia Taliban, vystúpili napríklad v máji na koncerte proti terorizmu, na ktorom najväčší úspech zožala skladba Dehshatgardi Murdabad, v preklade Smrť terorizmu," dodal Tomáš Tauber.

 

Koncert Asian Dub Foundation v Bratislave sa uskutoční v sobotu 12. novembra v Majestic Music Clube na Karpatskej 2.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies