Na koncert pre utečencov prišlo vo Viedni vyše 100.000 ľudí

NETKY.SK • 4 Október 2015, 09:19 • 2 min
Na koncert pre utečencov prišlo vo Viedni vyše 100.000 ľudí

VIEDEŇ - Viac než 100.000 ľudí prišlo v sobotu večer vo Viedni na koncert s názvom "Hlasy pre utečencov - koncert pre ľudskú Európu", informovala rakúska agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Spolkový prezident Heinz Fischer pri tejto príležitosti priniesol príhovor, ktorý agentúra označila za "rozhodný".


"Ľudia v núdzi potrebujú náklonnosť - my sa nesmieme odkláňať," vyhlásil prezident.


"Hovorím to úplne jasne - neodvraciam sa od tých, čo majú starosti a strach. Avšak odvraciam sa od tých, čo chcú vytĺcť z biedy utečencov kšeft, či už ekonomický alebo politický," povedal Fischer. Dodal, že "všetky krajiny európskeho spoločenstva musia nejako prispieť" k riešeniu súčasnej imigračnej krízy.


Po jeho prejave prišli na tribúnu všetci účinkujúci, aby spoločne vystúpili v hudobnom titule viedenského umelca Raoula Haspela s názvom "Schweigeminute (Traiskirchen)". Ten neobsahuje nič iné, iba minútu ticha.


Podľa jeho autora má vyjadrovať "pokojný protest proti otrasným zlyhaniam rakúskej utečeneckej politiky", ako to uvádza nemecký denník Die Welt. Titul nedávno vyskočil z nuly na vrchol v rakúskom rebríčku predaja hudobných singlov.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies