Na koľajniciach zahynul minulý týždeň jeden človek

NETKY.SK • 7 September 2015, 12:13 • 2 min
Na koľajniciach zahynul minulý týždeň jeden človek

BRATISLAVA - V priebehu minulého týždňa zahynul na slovenských koľajniciach jeden človek. Nehoda sa stala v sobotu 5. septembra, keď v ranných hodinách zrazil InterCity vlak muža na trati medzi Trnavou a Cíferom.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorkyne Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martiny Pavlikovej ležal muž nehybne v koľajisku. ŽSR tak predpokladá, že išlo o samovraždu, prípad ale ďalej vyšetruje polícia. "Doprava bola v úseku úplne prerušená a následkom vážnej nehody bolo zmeškaných 15 vlakov spolu 443 minút," doplnila.

 

Počas minulého týždňa sa tiež stala aj jedna zrážka vlaku s automobilom. Na trati medzi Bánovcami nad Bebravou a Mníchovou Lehotou na zabezpečenom železničnom priecestí nerešpektovala vodička auta svetelnú výstrahu a vošla na priecestie v čase, keď tadiaľ prechádzal vlak. Narazila do neho z boku. "Nehoda sa našťastie zaobišla bez zranení," priblížila hovorkyňa. Motorový vozeň vlaku bol však po nehode neschopný ďalšej jazdy, pre cestujúcich zabezpečili železničiari náhradnú autobusovú dopravu.

 

Na železničnú dopravu vplývalo minulý týždeň aj počasie. "V súvislosti s vysokými teplotami bola v niektorých úsekoch Slovenska na tratiach obmedzená rýchlosť vlakov na 50 kilometrov za hodinu," vyčíslila Pavliková. Takéto obmedzenie bolo podľa jej slov nariadené napríklad na tratiach Michaľany – Úpor, Krompachy – Margecany a Nižný Hrabovec – Vranov nad Topľou.

 

V mnohých prípadoch komplikovali železničnú dopravu aj požiare, ktoré vznikali popri tratiach ako dôsledok vysokých teplôt. Väčšinou išlo o požiare trávnatého porastu v blízkosti tratí.

 

Vyskytlo sa však aj niekoľko mimoriadnych situácií. Napríklad v železničnej stanici Bratislava-Rača nahlásil zamestnanec ŽSR pohyb stáda oviec v koľajisku. "Ďalší mimoriadny prípad sa stal na trati medzi Hronskou Dúbravou a Žiarom nad Hronom, kde narazil vlak do odloženého detského kočíka, v ktorom našťastie nebolo dieťa," doplnila Pavliková. Prípad vyšetruje polícia a následkom tejto zrážky boli zmeškané tri vlaky spolu 52 minút.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies