Na klimatickej konferencii v Paríži vznikol nový návrh dohody

NETKY.SK • 3 December 2015, 16:07 • 2 min
Na klimatickej konferencii v Paríži vznikol nový návrh dohody

PARÍŽ - Vyjednávači na medzinárodnej konferencii OSN o zmene klímy v Paríži (COP21), ktorá potrvá do 11. decembra, prišli s novým návrhom klimatickej dohody, ktorá má nasmerovať svet k čistejšej energii a zníženiu znečistenia oxidom uhličitým spôsobujúcim globálne otepľovanie.

slovakia

left justify in out

Nový návrh pozostáva z 50 strán, čo je iba o štyri strany menej, než mal predošlý návrh vypracovaný pred začiatkom týchto rokovaní. Koncept dohody však stále ponecháva hlavné otázky nevyriešené - vrátane toho, ako špecifikovať záväzky jednotlivých krajín v rozličných fázach ich rozvoja.

 

Environmentálni aktivisti mapujúci rozhovory vyjadrili nespokojnosť s ich pomalým postupom a vyzvali vyjednávačov na zrýchlenie tempa predtým, ako sa k nim na budúci týždeň pripoja ministri životného prostredia a zahraničných vecí.

 

"Tento text je väčšinou bez zmien v porovnaní s podobou návrhu pred začiatkom rokovaní v Paríži," uviedla na margo aktuálneho stavu návrhu klimatickej dohody Tasneem Essopová zo Svetového fondu na ochranu prírody (WWF).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies