Na Katarínu sa začnú Vianočné trhy na pešej zóne v Prešove

NETKY.SK • 24 November 2013, 16:54 • 2 min
Na Katarínu sa začnú Vianočné trhy na pešej zóne v Prešove

PREŠOV - Na svoje si však okrem dospelých prídu aj deti, pre tých najmenších je pripravený detský kútik, vláčik či svet plyšu.

slovakia

left justify in out

Mesto Prešov v spolupráci s Parkom kultúry a oddychu Prešov už tradične na Katarínu 25. novembra (pondelok) o 16. hodine slávnostne otvorí ďalší ročník Vianočných trhov. „Tie sú už neodmysliteľnou súčasťou tohto vianočného obdobia. Stánky, ktoré aj tento rok ponúknu množstvo sortimentu, budú umiestnené pozdĺž Hlavnej ulice, od pódia po Trojicu, vrátane priľahlých uličiek Floriánova až po začiatok Metodovej,“ informovala hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová.

Trhy budú v centre mesta až do 23. decembra, pričom na Mikuláša 6. decembra sa na pešej zóne opäť budú radovať aj najmenší Prešovčania. Od 16. hodiny tam totiž začne Mikulášska nádielka.

Každý deň počas trhov vo vymedzenom čase od 9. do 19. hodiny bude aj tento rok svoje tovary a služby ponúkať približne 90 stánkarov. Na predaj budú rovnako ako po minulé roky knihy, kožušiny, vianočné ozdoby, kozmetika, drevené výrobky, hračky, syry, perníky, cukrovinky, vianočné stromčeky a množstvo ďalších druhov tovarov,“ vymenovala Kmetóny Gazdová.

Na svoje si však okrem dospelých prídu aj deti, pre tých najmenších je pripravený detský kútik, vláčik či svet plyšu. Rodičia si zatiaľ budú môcť vyberať zo širokej ponuky vianočných tovarov. V rámci trhov budú tiež stánky s občerstvením, pečenými gaštanmi a cukrovinkami. „K Vianočným trhom neodmysliteľne patrí bohatý kultúrny program, vystúpenia rôznych folklórnych súborov a skupín v rámci vianočných programov,“ uzavrela hovorkyňa Prešova.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies