Na Kariérnom dni sa zúčastnili stovky študentov

NETKY.SK • 19 Október 2017, 15:00 • 2 min
Na Kariérnom dni sa zúčastnili stovky študentov

NITRA – Stovky študentov Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre využili možnosť stretnúť sa so svojimi potenciálnymi zamestnávateľmi v rámci Kariérneho dňa, ktorý sa tu v stredu 18. októbra konal už po druhý raz. Súčasťou podujatia boli diskusie za okrúhlym stolom i individuálne rozhovory s predstaviteľmi firiem.

slovakia

left justify in out

Podľa slov Jany Krajčovičovej z UKF sa na Kariérnom dni zúčastnilo približne 550 študentov a absolventov univerzity. Svoje pracovné ponuky prezentovali spoločnosti ING, DELL, Accenture, InsData, Ledvance, Lionbridge, YourChoice a Language Planet.

 

"Už počas štúdia chceme študentov vtiahnuť do rozmýšľania o tom, čo budú robiť, keď budú mať vo vrecku čerstvý diplom absolventa. Často neuvažujú o zamestnaní sa v nejakej veľkej nadnárodnej firme, kde by zúročili pridanú hodnotu svojich vedomostí. Kariérny deň má našich študentov usmerniť, aby vedeli, kde všade môžu nájsť uplatnenie popri štúdiu i po jeho absolvovaní," uviedla prorektorka pre vzťahy s verejnosťou a sociálne veci na UKF Miroslava Líšková.

 

Ako pripomenula, súčasťou podujatia bolo aj predstavenie projektu Accenture Leadership Programu. "Ide o sériu troch na mieru šitých certifikovaných workshopov, vďaka ktorým sa mladí ľudia môžu naučiť, ako zvládať zmeny v bežnom aj pracovnom živote, ako pracovať s kultúrnymi rozdielmi v pracovnom prostredí a tiež ako úspešne vyjednávať. Prvý zo série workshopov zameraný na manažovanie zmien a času v pracovnom aj súkromnom živote bude 24. októbra na pôde Filozofickej fakulty UKF," doplnila.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies