Na Kapitole odhalili sochu černošskej aktivistky Rosy Parksovej

NETKY.SK • 28 Február 2013, 08:24 • 2 min
Na Kapitole odhalili sochu černošskej aktivistky Rosy Parksovej

Na Kapitole odhalili sochu černošskej aktivistky Rosy Parksovej - Politika Americký prezident Barack Obama sa dnes zúčastnil na odhaľovaní sochy černošskej aktivistky Rosy Parksovej, ktorá v roku 1955 odmietla uvoľniť v autobuse miesto belochovi, čo bolo

slovakia

left justify in out

img

Americký prezident Barack Obama sa dnes zúčastnil na odhaľovaní sochy černošskej aktivistky Rosy Parksovej, ktorá v roku 1955 odmietla uvoľniť v autobuse miesto belochovi, čo bolo zásadným momentom amerického hnutia za občianske slobody.

Obama povedal, že Parksová si zaslúži miesto medzi tými, ktorí formovali americkú históriu.

Poznamenal, že je správne umiestniť sochu aktivistky na Kapitole, ale nemôžu jej preukázať väčšiu česť ako to, že sa budú naďalej držať jej zásad a odvahy, zrodenej z presvedčenia.

Parksovú zatkli za to, že svoje miesto neuvoľnila, čo vyvolalo bojkot autobusov v Montgomery v Alabame a vynieslo mladého duchovného Martina Luthera Kinga na celonárodnú scénu ako lídra hnutia za občianske práva.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona