Na kandidátku Cesty vstúpil spoluorganizátor protestov proti imigrácii Magát

NETKY.SK • 23 September 2015, 16:18 • 2 min
Na kandidátku Cesty vstúpil spoluorganizátor protestov proti imigrácii Magát

BRATISLAVA - Kandidátom na poslanca Národnej rady SR za stranu Cesta - Strana vlastencov a odborníkov v budúcoročných parlamentných voľbách sa dnes stal spoluorganizátor protestov proti nelegálnym imigrantom Marián Magát.

slovakia

left justify in out

Toho v auguste česká polícia zadržala na proteste v Prahe a obvinila z podnecovania nenávisti voči skupine osôb. Podľa jeho slov však bolo 11. septembra toto obvinenie v Česku zrušené. Magát, ktorého viaceré médiá označujú za lídra organizácie Vzdor Kysuce, vidí za svojím vstupom na kandidátkou strany možnosť sebarealizácie. "Možnosť prísť s vlastnými myšlienkami a programom. S tímom mojich ľudí môžeme cez politiku pozitívne ovplyvniť životy Slovákov doma i v zahraničí," povedal na dnešnom brífingu. Ponuku mu podľa jeho slov dal predseda strany Cesta Vladimír Gürtler, ktorý bol donedávna hovorcom Banskobystrického samosprávneho kraja. Ako sám spresnil, 16. septembra dal výpoveď.

 

Gürtler verí, že Magát bude jedným z lídrov strany. Magát je však za svoj prejav obvinený aj na Slovensku. On však oponuje tým, že stíhanie jeho osoby v SR je účelové, aby nemohol kandidovať vo voľbách do parlamentu a "hovoriť ľuďom pravdu". Samotná strana s jeho tvrdením súhlasí. "Naša strana ponúka priestor na realizáciu všetkým ľuďom, ktorí chcú zmeniť slovenskú politiku tak, aby slúžila skutočným občanom, nielen vybraným desaťtisícom," zhodnotil Gürtler s tým, že strana plánuje zostaviť kandidátku do budúcoročných parlamentných volieb z vlastencov a odborníkov. Cieľom strany je podľa názoru jej členov zmeniť nespravodlivý spoločenský systém na Slovensku, vyhovujúci len mocným a bohatým.

 

Cesta je pripravená na spoluprácu so všetkými politickými stranami, ktoré chcú priniesť skutočnú zmenu do parlamentného systému demokracie na Slovensku. Gürtler verí, že v tomto smere napríklad líder Ľudovej strany Naše Slovensko Marian Kotleba dodrží svoje slovo o spoločnom postupe vo voľbách a podpíše písomnú dohodu o spolupráci.

 

Cesta - Strana vlastencov a odborníkov sa pretransformovala zo strany 7 statočných – Regionálna strana Slovenska. Hlavnými bodmi jej programu sú zavedenie základného príjmu, sfunkčnenie priamej demokracie, aplikovanie slovenskej koruny ako paralelnej meny na území Slovenska spolu s eurom, výrazná decentralizácia štátu a riešenie problému utečencov a neprispôsobivých.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies