Na Kanárskych ostrovoch zadržali Čechov: Chceli prepašovať 369 kilogramov kokaínu!

NETKY.SK • 10 November 2014, 12:28 • 2 min
Na Kanárskych ostrovoch zadržali Čechov: Chceli prepašovať 369 kilogramov kokaínu!

PRAHA - Španielskym orgánom sa podarilo zadržať českú loď s nákladom kokaínu, ktorá podľa polície plávala na Kanárske ostrovy z Južnej Ameriky.

slovakia

left justify in out

Zásah s krycím menom La Operación Dublín sa konal v spolupráci finančnej a štátnej polície, letectva a námorníctva. Pri zásahu nebol nikto zranený, uviedli španielske orgány. Na 16-metrovej lodi našla španielska polícia 369 kilogramov kvalitného kokaínu. Polícia pre španielske médiá uviedla, že plavidlo bolo vrecúškami s drogou doslova "prešpikované". Zadržaných Čechov podľa serveru Gran Canaria odovzdajú do rúk miestneho súdu na ďalšie konanie.

 

Pašeráci drog často využívajú námornú trasu vedúcu cez vody Kanárskych ostrovov. Je to jedna z hlavných ciest na prepravu narkotík z Južnej Ameriky či Afriky do Európy. Zhabaných takmer 400 kilogramov drogy však patrí k menším úlovkom. V roku 2006 polícia zadržala pri Kanárskych ostrovoch loď s 2,5 tony kokaínu, o dva a roky neskôr na lodi plaviacej sa pod venezuelskou vlajkou našla 3,6 tony tejto drogy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies