VIDEO Na kajaku s turistami nečakane pristála obrovská veľryba

NETKY.SK • 17 September 2015, 18:45 • 2 min
VIDEO Na kajaku s turistami nečakane pristála obrovská veľryba

MONTEREY BAY – Dvaja britskí turisti len o vlások unikli tragickej smrti, keď ich prekvapila obrovská 40-tonová veľryba, ktorá nečakane pristála na ich kajaku.

slovakia

left justify in out

Turisti Charlotte Kinlochová a Tom Mustill pádlovali vo svojom kajaku v kalifornskej zátoke Monterey Bay, keď sa z pod hladiny mora náhle vynorila obrovský vráskavec dlhoplutvý a pristál priamo na nich. Náraz gigantického cicavca stiahol pod vodu oboch ľudí aj s kajakom.

Akoby zázrakom sa páru nič nestalo, len ich kajak si to odniesol s malou priehlbinou na prove. Istý cestujúci z inej lode zachytil tento neuveriteľný okamih na kameru pri pozorovaní veľrýb.

 



Tridsaťročná Kinlochová v rozhovore pre anglický The Telegraph opísala moment nárazu veľryby ako "desivý", ako keby na ňu padala nejaká budova. "Bolo to ako by sme boli v lavíne, ako keby na nás spadol autobus," povedala.

Mustill si spomína na celý incident takto: "Spomínam si, ako som vyplával na hladinu a hovoril som si, že ako je to možné, že nie som mŕtvy. Myslel som si, že budem mať početné poranenia, ktoré necítim preto, že som v šoku. Potom som uvidel Charlotte a pomyslel si, ako je to možné, že sme obaja prežili?"

Dvojica z anglického Londýna akurát plávala k brehu po troch hodinách strávených na mori, keď ich prekvapila veľryba.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona