Na Južnej Sumatre chcú testy panenstva pre študentky

NETKY.SK • 20 August 2013, 15:21 • 2 min
Na Južnej Sumatre chcú testy panenstva pre študentky

PALEMBANG - Odbor školstva na indonézskej Južnej Sumatre navrhol testy panenstva pre študentky. Cieľom má byť zabránenie mimomanželskému sexu a ochrana proti prostitúcii.

slovakia

left justify in out

Muhammad Rasjíd, šéf odboru školstva v regióne Prabumulih v utorok povedal, že na spomínané testy už vyčlenil rozpočet a začať s nimi by chcel od budúceho roku. Jeho plán sa stretol s kritikou niektorých vládnych predstaviteľov a aktivistov, podľa ktorých je diskriminačný a porušuje ľudské práva. Aj ministerstvo školstva v provincii Južná Sumatra Rasjída vyzvalo, aby od plánu upustil a problémy riešil vzdelávacími programami. Aby vstúpil do platnosti, plán testov panenstva by musel schváliť provinčný parlament. Podobný plán zrušili v inej indonézskej provincii v roku 2010 pre ostrú kritiku, ktorú vo verejnosti vyvolal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona