Na južnej Morave hospitalizovali pacienta otráveného metanolom

NETKY.SK • 8 Február 2014, 10:29 • 2 min
Na južnej Morave hospitalizovali pacienta otráveného metanolom

PRAHA - Päťdesiatdvaročný muž otrávený metanolom leží v nemocnici v juhomoravskom meste Boskovice v okrese Blansko. Informovalo o tom dnes internetové vydanie denníka Lidové noviny.

slovakia

left justify in out

Stav pacienta je podľa slov námestníka pre preventívno-liečebnú starostlivosť nemocnice Vladimíra Zemánka kritický. Muž je na anestéziologicko-resuscitačnom oddelení a je pripojený na umelú pľúcnu ventiláciu. Nemocnica ho prijala v piatok.
      

"Manželka ho priviezla v obrovských kŕčoch. Upadol do bezvedomia. Veľmi rýchle sme diagnostikovali otravu metanolom a začali sme adekvátnu terapiu," uviedol Zemánek.
      

Blanenská nemocnica mala už v minulosti jedného pacienta otráveného metanolom. "Muž bol tiež v kritickom stave, ale nakoniec od nás odišiel po svojich. Postupne sa mu začal zlepšovať aj zrak. Možno to považovať za zázrak," konštatoval Zemánek, citovaný spravodajským serverom Lidovky.cz.
      

Na jeseň roku 2012 došlo v Česku k celej sérii otráv metanolom, pri ktorej podľa českých médií zomrelo na rôznych miestach republiky 47 ľudí. Desiatky ďalších osôb boli hospitalizované, z nich mnohí utrpeli trvalé poškodenie zraku. 
      

Policajné pátranie vyústilo do prípadu s najväčším počtom obvinených v dejinách českej kriminalistiky, sumarizuje česká tlač.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona