Na juhu západného a stredného Slovenska hrozí poľadovica

NETKY.SK • 12 December 2019, 8:38 • 2 min
Na juhu západného a stredného Slovenska hrozí poľadovica

BRATISLAVA - Na juhu západného a stredného Slovenska hrozí počas štvrtka poľadovica.

slovakia

left justify in out

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu s platnosťou od 8.00 do 16.00 h pre okresy Trnavského, Nitrianskeho a Banskobystrického kraja.

 

Meteorológovia upozorňujú na nebezpečenstvo, ktoré poľadovica predstavuje najmä v doprave.

 

Zrážky sa pomaly nasúvajú nad naše územie od juhozápadu. Zrážky spočiatku nebudú výdatné a očakávajú sa predovšetkým na juhu stredného Slovenska a na východe Podunajskej nížiny.

 

Zrážky začnú naberať na intenzite večer. Výdatnejšie zrážky sa budú počas noci vyskytovať najmä v Banskobystrickom kraji, kde môže do rána napadnúť 15 centimetrov nového snehu. Informuje Imeteo.

 

V horských oblastiach stredného Slovenska by mohlo napadnúť aj viac.

 

Okrem sneženia bude trápiť naše územie aj mrznúci dážď, následkom ktorého sa bude tvoriť poľadovica. Poľadovica sa bude vytvárať na mnohých miestach západného Slovenska.

 

Poľadovica sa očakáva najmä na východe Podunajskej nížiny, na krajnom juhu Slovenska a miestami aj v oblasti Košickej kotline. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona