Na juhu Slovenska môžu teploty v piatok dosiahnuť 33 stupňov Celzia

NETKY.SK • 26 Júl 2018, 18:59 • 2 min
Na juhu Slovenska môžu teploty v piatok dosiahnuť 33 stupňov Celzia

BRATISLAVA – V južnej časti Slovenska sa v piatok môžu teploty vyšplhať nad 30 stupňov Celzia. Na svojej webovej stránke o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý pre viaceré okresy vydal výstrahu pred vysokými teplotami.

slovakia

left justify in out

Na juhu Slovenska meteorológovia ojedinele očakávajú dosiahnutie maximálnej teploty vzduchu 33 stupňov Celzia. "Uvedená teplota vzduchu nie je v danej ročnej dobe a oblasti nezvyčajná, ale pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je vysoká," uvádza SHMÚ s tým, že vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov.

 

Ústav v tejto súvislosti vydal na piatok pre viaceré okresy Bratislavského, Trnavského, Nitrianskeho, Banskobystrického a Košického kraja výstrahu prvého stupňa s platnosťou od 15.00 do 18.00 h.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies