Na juhu Izraela pobodali vojaka

NETKY.SK • 7 Február 2016, 10:18 • 2 min
Na juhu Izraela pobodali vojaka

JERUZALEM - Izraelského vojaka dnes pobodali na juhu krajiny, informovala izraelská polícia.

slovakia

left justify in out

Policajná hovorkyňa Luba Samriová uviedla, že vojak stál neďaleko hlavnej autobusovej stanice v juhoizraelskom meste Aškelon, keď ho páchateľ pobodal. Príslušník armády utrpel ľahké zranenia. Útočníka postrelili a zatkli, dodala tlačová agentúra AP.

 

Ide o najnovší útok bodnou zbraňou z celej série takmer každodenných napadnutí, ktoré posledných päť mesiacov páchajú Palestínčania proti izraelským civilistom a príslušníkom bezpečnostných síl. Tieto útoky, väčšinou bodnými zbraňami, si už vyžiadali životy 27 Izraelčanov. Počas spomínaného obdobia bolo pri izraelskej streľbe zabitých okolo 155 Palestínčanov, z ktorých väčšinu tvorili podľa Izraela útočníci. Zvyšok zahynul proti zrážkach s izraelskými bezpečnostnými silami.

 

Židovský štát tvrdí, že násilie je výsledkom palestínskej kampane vyzývajúcej na útoky. Palestínčania sa bránia, že násilnosti pramenia z frustrácie z okupácie ich území, ktorá trvá už desaťročia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona