Na juhu Egypta sa zrazil autobus a nákladné auto, mŕtvych je 20 ľudí

NETKY.SK • 5 Apríl 2018, 18:33 • 2 min
Na juhu Egypta sa zrazil autobus a nákladné auto, mŕtvych je 20 ľudí

LUXOR - Autobus a nákladné vozidlo sa zrazili na ceste v južnom Egypte - pri nešťastí zahynulo 20 ľudí a zranenia utrpeli ďalšie dve osoby. Informovali o tom vo štvrtok miestne bezpečnostné sily.

slovakia

left justify in out

Havária sa stala v stredu večer na púštnej ceste v južnej provincii Súhádž, dodali bezpečnostné sily. Medzi mŕtvymi sa nachádzalo 19 ľudí z juhoegyptského mesta Luxor. Boli pasažiermi autobusu, ktorý smeroval z metropoly Káhiry do Luxoru.

 

Podľa prvých zistení vyšetrovania vodič autobusu stratil kontrolu nad vozidlom, keď praskla zadná pneumatika, a preto s ním narazil do protiidúceho nákladného auta. Smrteľné nehody sú v Egypte pomerne bežné. Často ich pripisujú bezohľadnej jazde vodičov a zlému stavu vozoviek, napísala tlačová agentúra DPA.

 

V roku 2016 sa stalo v Egypte vyše 14.000 dopravných nehôd, ktoré si vyžiadali celkovo 5343 ľudských životov, ako uvádzajú oficiálne štatistiky. Egyptská vláda tvrdí, že pracuje na novom zákone o doprave, ktorého súčasťou budú prísnejšie tresty a zlepšenie kvality ciest v krajine.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies