Na juhu Čile objavili desiatky uhynutých veľrýb

NETKY.SK • 22 Júl 2016, 07:06 • 2 min
Na juhu Čile objavili desiatky uhynutých veľrýb

SANTIAGO - Na pobreží v južnej časti Čile sa našlo asi 60-70 uhynutých veľrýb. Experti z tamojšieho špecializovaného úradu upozornili, že ide o podstatne menší druh ako v prípade viac ako 330 uhynutých jedincov objavených v oblasti vlani v decembri.

slovakia

left justify in out

Príčiny masového úhynu veľrýb, ku ktorému došlo už pred viac ako dvoma mesiacmi, by malo objasniť dôsledné vyšetrovanie. Preveriť sa má najmä možnosť zavinenia úhynu morských cicavcov ľuďmi, informovali francúzske médiá.

 

V decembri bolo objavených 337 uhynutých veľrýb na pláži v izolovanej a ťažko prístupnej zátoke v oblasti Patagónie na juhu Čile. V tomto prípade vedci vylúčili ľudské zavinenie a po preverovaní konštatovali, že úhyn spôsobilo premnoženie morských rias. Iba o niekoľko mesiacov skôr, v apríli 2015, sa našli v Patagónii asi dve desiatky uhynutých veľrýb chráneného druhu vráskavca severného.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona