Na juhu Bulharska sa pretrhla priehrada; utopili sa najmenej traja ľudia

NETKY.SK • 7 Február 2012, 07:58 • 2 min
Na juhu Bulharska sa pretrhla priehrada; utopili sa najmenej traja ľudia

Na juhu Bulharska sa pretrhla priehrada; utopili sa najmenej traja ľudia - Svet Priehrada bulharskej vodnej nádrže Ivanovo na juhu krajiny sa dnes pretrhla po intenzívnych dažďoch a cez dedinu Biser pri hraniciach s Gréckom sa prehnala 2,5-metrová záplavo

slovakia

left justify in out

img

Priehrada bulharskej vodnej nádrže Ivanovo na juhu krajiny sa dnes pretrhla po intenzívnych dažďoch a cez dedinu Biser pri hraniciach s Gréckom sa prehnala 2,5-metrová záplavová vlna, v ktorej sa utopili najmenej traja ľudia. Informoval o tom šéf civilnej obrany Nikolaj Nikolov, citovaný agentúrou AP.
      Starostka dediny Zlatka Valkovová povedala, že z vody vytiahli telá troch starších mužov.
      Bulharský úrad civilnej obrany varoval obyvateľov oblasti, že maximálny objem dosiahli aj dve ďalšie väčšie miestne priehrady, Ivajlovgrad a Studena, pričom voda čoskoro začne pretekať cez hrádze. Úrady vyzvali obyvateľov z ohrozených oblastí, aby sa pripravili na evakuáciu.
      Na väčšine územia južného Bulharska vyhlásili úrady v dôsledku intenzívnych dažďov stav núdze.
      Pri pohraničnom meste Svilengrad sa v dôsledku zosuvu pôdy vykoľajila lokomotíva medzinárodného vlaku smerujúceho do tureckého Istanbulu. Nikomu sa nič nestalo, ale vo vykoľajenom vlaku uviazla na niekoľko hodín desiatka cudzincov, informovala guvernérka oblasti Irena Uzunovová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies