Na juhu Afganistanu sa zrútil vrtuľník, Taliban útočil s bombou v nákladnom aute

NETKY.SK • 6 August 2015, 11:58 • 2 min
Na juhu Afganistanu sa zrútil vrtuľník, Taliban útočil s bombou v nákladnom aute

KÁBUL - Dovedna 17 obetí na životoch si dnes v Afganistane vyžiadalo zrútenie vojenského vrtuľníka v odľahlej časti provincie Zábul na juhu krajiny.

slovakia

left justify in out

Obeťami sú vojaci, vrátane piatich pilotov. Informovala o tom agentúra AP. Podľa agentúry Reuters si nehoda vyžiadala päť obetí. Príčina havárie vrtuľníka nebola bezprostredne známa. Podľa ministerstva obranu mohlo byť na vine zlyhanie techniky.

 

Dnešná nehoda patrí k najzávažnejším, aké afganské ozbrojené sily postihli od konca vlaňajška, keď sa zavŕšil odsun veľkej časti jednotiek USA a NATO. V Afganistane zostali v rámci nebojovej misie pôsobiť len podporné jednotky a vojenskí inštruktori.

 

Situácia v krajine je nestabilná: aj dnes došlo k ďalšiemu útoku, keď v provincii Lógar neďaleko Kábulu explodovalo nákladné auto naložené výbušninou. Zahynuli traja policajti a piati civilisti. Ďalších päť policajtov bolo zranených. K útoku sa priznalo fundamentalistické hnutie Taliban, ktoré vo vyhlásení uviedlo, že cieľom jeho samovražedného atentátu boli vojenské a polovojenské jednotky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies