Na juhu a západe Ruska sa začali vojenské cvičenia

NETKY.SK • 11 Marec 2015, 12:21 • 2 min
Na juhu a západe Ruska sa začali vojenské cvičenia

MOSKVA - Vo vojenských okruhoch na juhu a západe Ruska sa dnes začalo niekoľko cvičení, informovali ruské tlačové agentúry.

slovakia

left justify in out

V Stavropoľskom kraji na juhu krajiny odštartovali manévre bojového letectva a protilietadlovej obrany, informovalo ruské ministerstvo obrany. Na cvičení sa zúčastňuje asi 100 príslušníkov ruskej armády a 20 modernizovaných stíhacích lietadiel typu SU-25SM.

 

Cvičenia jednotiek protilietadlovej obrany sa začali dnes aj v Kaliningradskej oblasti. Zúčastňuje sa na nich do 500 vojakov Západného vojenského okruhu a asi 100 kusov bojovej techniky, informovala agentúra RIA Novosti.

Nácviku bojovej streľby je venované vojenské cvičenie delostreleckých jednotiek Južného vojenského okruhu, ktoré sa dnes začalo vo Volgogradskej oblasti za účasti asi 400 vojakov a približne 50 kusov najmodernejšej vojenskej techniky. Cvičenie sa skončí 10. apríla, pričom sa očakáva, že delostrelci počas praktických testov použijú asi 2500 nábojov.

 

Cieľom týchto manévrov je okrem nácviku bojovej streľby aj prehĺbenie zručností v oblasti rozviedky, stanovenia koordinát palebných cieľov, prípravy údajov na streľbu a orientácia pomocou najnovšieho navigačného systému GROT, ktorý využíva ako zdroj družicový systém GLONASS.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies