Na juhozápade Líbye vyslobodili dvoch unesených Talianov a Kanaďana

NETKY.SK • 5 November 2016, 09:55 • 2 min
Na juhozápade Líbye vyslobodili dvoch unesených Talianov a Kanaďana

RÍM - Na juhozápade Líbye sa podarilo vyslobodiť zo zajatia dvoch Talianov a Kanaďana, ktorých uniesla 19. septembra skupina ozbrojencov.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia talianskeho ministerstva zahraničných vecí, ktoré priniesla agentúra AP, sa trojica mužov dostala na slobodu počas noci na dnes vďaka "efektívnej spolupráci miestnych líbyjských orgánov".

 

Vyslobodených zajatcov dopravili v skorých ranných hodinách do Talianska pomocou špeciálneho letu. Ministerstvo v Ríme ich identifikovalo ako talianskych občanov Danila Calonega a Bruna Cacaceho a Kanaďana talianskeho pôvodu Franka Pocciu.

 

Uvedení cudzinci sa stali obeťami únosu v meste Gát, ktoré sa nachádza na juhozápade Líbye pri hranici s Alžírskom. Podľa údajov prevzatých z agentúry ANSA ide o technikov talianskej spoločnosti Conicos, vykonávajúcej stavebné práce na miestnom letisku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona