Na jubilejnej 50. Veľkej cene Slovenska 282 plavcov zo 7 krajín

NETKY.SK • 20 Apríl 2012, 11:34 • 2 min
Na jubilejnej 50. Veľkej cene Slovenska 282 plavcov zo 7 krajín

Na jubilejnej 50. Veľkej cene Slovenska 282 plavcov zo 7 krajín - Ostatné športy Na víkendovej Veľkej cene Slovenska v plávaní v Bratislave sa predstaví 282 plavcov z 7 krajín.

slovakia

left justify in out

img

Na víkendovej Veľkej cene Slovenska v plávaní v Bratislave sa predstaví 282 plavcov z 7 krajín. Pre slovenských reprezentantov je podujatie na Pasienkoch v 50-metrovom bazéne ďalšou príležitosťou plniť limity na OH 2012 do Londýna.
      "Bude to jubilejný 50. ročník Veľkej ceny SR. Jej súčasťou bude aj výstava k výročiu podujatia, ktorá bude venovaná i zakladateľovi VC Slovenska Eduardovi Nemečkovi. Hoci sa nám najkvalitnejšiu účasť nepodarilo zohnať, je tu veľká časť slovenskej špičky. Máme ale početnú účasť z Rakúska, Česka či Izraela. Rakúska výprava má 52 osôb, príde 10 izraelských plavcov, ktorí sú tu na tréningovom kempe. Slováci majú ambície plniť olympijské limity či osobné limity," povedal na piatkovej tlačovej konferencii prezident Slovenskej plaveckej federácie (SPF) Jozef Bazálik.
      Momentálne má splnené B-limity na Londýn šesť slovenských plavcov - Miroslava Syllabová, Katarína Listopadová, Denisa Smolenová, Katarína Filová, Richard Nagy a Tomáš Klobučník. "Nikto ešte presne nevie, či má istotu účasti na OH, okrem A-limitárov či plavcov do 16. miesta na svetovom šampionáte. V máji sa dozvieme viac podrobných informácií. Vypísané A-limity sú veľmi ťažké," informoval médiá tréner slovenských plavcov Gabriel Baran.
      Míting odštartuje už v piatok 20. apríla, finálové bloky sú na programe v sobotu a v nedeľu v popoludňajších blokoch od 16.00 h.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies