Na jeseň vyjdú memoáre hudobníka Princea

NETKY.SK • 23 Apríl 2019, 08:26 • 2 min
Na jeseň vyjdú memoáre hudobníka Princea

NEW YORK - Legendárny hudobník Prince tesne pred smrťou pracoval na svojich memoároch, tie by mali 29. októbra vydať.

slovakia

left justify in out

288-stranová kniha plná Princeových myšlienok dostala názov The Beautiful Ones a nakoľko ju spevák kvôli nečakanej smrti nedokončil sám, jeho vzácne rukopisy, úryvky textov piesní, fotografie i výstrižky budú doplnené textami od  Dana Piepenbringa z magazínu New Yorker, ktorého si ešte sám Prince vybral ako svojho spolupracovníka na knihe. Piepenbring sa tak postaral o úvod memoárov, ktorý pojednáva o posledných dňoch popovej legendy.

 

To, že sa podobná kniha pripravuje oznámili ešte počas hudobníkovho života, niekoľko týždňov pred tým, ako zomrel. "The Beautiful Ones je hlbokým osobným opisom toho, ako sa Prince Rogers Nelson stal Princeom, ktorého poznáme - skutočný príbeh dieťaťa, ktoré nasávalo svet okolo seba a vytvorilo tak osobnosť, umeleckú víziu a život, ešte pred hitmi a slávou, ktorá ho neskôr definovala," uvádza vydavateľstvo Random House.

 

Memoáre sa budú zaoberať celým spevákovým životom počnúc jeho detstvom a tým, ako sa v ňom láska k hudbe zrodila. Pochádzal z rodiny hudobníkov, takže je prirodzené, že odmalička inklinoval k mnohým hudobným nástrojom. Začal ako sedemročný hrou na klavír, následne sa venoval gitare a potom aj hre na bicie. Debutoval v roku 1978 albumom For You. Vo svojej tvorbe kombinoval množstvo žánrov ako funk, soul, rock, pop, džez alebo r'n'b.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

As far as rock and roll legends go, few guitar solos carry quite the mystique as the one Prince unleashed on March 15, 2004, at the @rockhall induction ceremony to honor @georgeharrisonofficial. • To cap off a performance of Harrison's song “While My Guitar Gently Weeps” by @tompettyofficial, @jefflynneselo, Steve Winwood, and George’s son, Dhani, Prince (who was also inducted to the Hall of Fame that night) stepped out of the shadows to deliver a blazing three-minute guitar solo that would instantly go down in rock history. • “You see me nodding at him, to say, ‘Go on, go on,’” Tom Petty would later tell the @nytimes. “He just burned it up. You could feel the electricity of ‘something really big’s going down here.’”

Príspevok, ktorý zdieľa Prince (@prince),

V roku 2016 otriasla svetom správa o jeho smrti. Našli ho mŕtveho vo výťahu jeho domu v Minneapolise. Smrť podľa oficiálnych vyjadrení spôsobilo predávkovanie, konkrétne liekom proti bolesti – fentanylom. Prince sa však predávkoval neúmyselne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies