Na jeseň sa zmenia v parlamente posty!

NETKY.SK • 30 Jún 2014, 14:44 • 2 min
Na jeseň sa zmenia v parlamente posty!

BRATISLAVA – Na jeseň sa budú v parlamente zrejme meniť posty. Podľa informácií agentúry SITA v Smere-SD uvažujú nad tým, že sa pri rozdelení parlamentných funkcií zohľadnia počty členov v poslaneckých kluboch, ktoré sa za dva roky zmenili.

slovakia

left justify in out

O post podpredsedníčky NR SR by podľa informácií agentúry SITA mala prísť Erika Jurinová z OĽaNO.

 

img

Podpredsedom parlamentu by sa naopak mal stať Dušan Čaplovič, ktorý má v najbližších dňoch prísť o funkciu ministra školstva. Smer-SD by tak po novom mal troch podpredsedov parlamentu. V súčasnosti tento post zastávajú poslankyne za Smer-SD Jana Laššáková a Renáta Zmajkovičová. Okrem nich a Jurinovej je podpredsedom NR SR aj šéf KDH Ján Figeľ. OĽaNO prišlo od začiatku volebného obdobia o troch poslancov a hovorí sa, že odídu aj ďalší. Podľa informácií agentúry SITA odchod viacerých poslancov z klubu OĽaNO bol aj dôvodom nezvolenia Jána Mičovského (OĽaNO) za predsedu parlamentného výboru pre pôdohospodárstvo.

 

Ak by OĽaNO prišlo o funkciu podpredsedu parlamentu, bol by to podľa Zmajkovičovej prirodzený proces, pretože pomer síl v NR SR sa zmenil. „Je fenomén doby, že sa do popredia dnes dáva nezávislosť, ale tá narúša celý politický systém,“ povedala dnes pre agentúru SITA Zmajkovičová. Podľa nej totiž žiadny politik nie je nezávislý, pretože každý vyznáva nejaké princípy. Zároveň zdôraznila, že nezávislí politici sú závislí na vlastných ambíciách. 

 

img

 

Poslanci za OĽaNO podľa predsedu poslaneckého klubu Richarda Vašečku neprišli do parlamentu zbierať funkcie a tituly, ale pracovať pre ľudí. „Prácu našich zástupcov v predsedníctve Národnej rady SR a vo výboroch hodnotíme vysoko pozitívne a máme záujem, aby v nej mohli pokračovať. Rozdelenie postov je však v rukách vládnucej strany,“ povedal pre agentúru SITA. Podľa neho Smer-SD môže ukázať, či si ctí demokraciu, pomerné zastúpenie a dohody, ktoré vzišli z volieb. „My nie sme prilepení k stoličkám,“ vyhlásil.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies