Na jeseň nepadajú len listy, ale aj naše vlasy: Viete si ich šetrne umyť?

NETKY.SK • 17 Október 2018, 17:19 • 2 min
Na jeseň nepadajú len listy, ale aj naše vlasy: Viete si ich šetrne umyť?

Možno si hovoríte, že na tak banálne veci, ako je umývanie vlasov, sa predsa nedá nič pokaziť. My vás ale rýchlo vyvedieme z omylu! Chcete, aby vaše vlasy boli zdravé, lesklé a nelámali sa? Potom sa musíte okamžite vyvarovať týmto chybám!

slovakia

left justify in out

Hoci je umývanie vlasov úplne prirodzenou súčasťou hygieny každého z nás, ešte to neznamená, že si vlasy umývame absolútne správne. Jeseň je náročnejším obdobím, pretože nám vypadáva viac vlasov. Aké sú najčastejšie chyby pri umývaní vlasov?

 

Každý deň?

 

Ak si vlasy budete umývať každý deň, budete prichádzať o ich prirodzené oleje, a tým ich budete ničiť. Neustálym umývaním spôsobíte, že namiesto toho, aby boli lesklé a zdravé, budú suché a budú sa viac lámať. Vlasy preto umývajte každý druhý až tretí deň. Ak sa vám vlasy rýchlejšie mastia, použite ku korienkom suchý šampón.

 

img

 

Viete, ktorý šampón vám vyhovuje?

 

Vlasová kozmetika by mala zodpovedať typu vašich vlasov. Preto vyberajte šampóny podľa toho, či máte vlasy suché, farbené alebo rýchlo sa mastiace. Šampónu navyše stačí len malé množstvo, to do pokožky hlavy jemne a krúživými pohybmi vmasírujte a následne starostlivo vymyjete. Zle vymytý šampón vlasy zbytočne zaťažuje, a tie sa potom rýchlejšie mastia.

 

img

 

Kondicionér aj pre riedke vlasy

 

Na kondicionér by ste nemali zabúdať, hoci máte vlasy riedke či rýcho sa mastiace. Vlasy pokrýva jemným povlakom, ktorý vyplní trhlinky na povrchu vlasu, ktoré vznikajú chemickým ošetrením. Dodá vlasom lesk a uľahčí ich následný styling. Zabúdať na neho môžete iba v prípade, že sú vaše vlasy bez chybičky, nie sú farbené alebo sú veľmi krátke. Ak majú vaše vlasy tendenciu spľasnúť, nanášajte kondicionér iba do dĺžok a nechajte ho minútu pôsobiť.

 

Príliš teplá voda

 

Voda by nemala byť ani príliš horúca, ani studená. Horúca voda môže urobiť rovnakú neplechu ako žehlička, fén alebo kulma. Je pre vlasy škodlivá a môže podporiť tvorbu mazu. Vlasy preto oplachujte teplou vodou, vďaka ktorej zmyjete všetok šampón, a následne ich prepláchnite studenšou vodou. Tá vlas uzavrie a dodá mu lesk.

 

img

 

Stop drhnutiu!

 

Po umytí nie je vlasy potreba zúrivo drhnúť uterákom, aby boli čo najrýchlejšie suché. Drhnutím dochádza k poškodeniu vlasového vlákna a trpí tým aj pokožka hlavy. Stačí z nich prebytočnú vodu len jemne vymačkať a následne použiť regeneračný olej.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona