Na jedno voľné pracovné miesto pripadá viac ako stovka nezamestnaných

NETKY.SK • 31 Január 2013, 12:52 • 2 min
Na jedno voľné pracovné miesto pripadá viac ako stovka nezamestnaných

Na jedno voľné pracovné miesto pripadá viac ako stovka nezamestnaných - Slovensko Na Slovensku je voľných 3689 pracovných miest. Takýto počet bol podľa posledných štatistík voľný ku koncu decembra minulého roka, pričom najviac ich zaznamenal Prešovský kra

slovakia

left justify in out

img

Na Slovensku je voľných 3689 pracovných miest. Takýto počet bol podľa posledných štatistík voľný ku koncu decembra minulého roka, pričom najviac ich zaznamenal Prešovský kraj.

Podľa údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) SR nasledovali Trenčiansky (570), Bratislavský (504), Nitriansky (476), Žilinský (441), Trnavský (381) a Košický kraj (355). Najmenej neobsadených pracovných ponúk bolo v Banskobystrickom kraji (347).

Spolu však ku koncu decembra evidovali na úradoch práce niekoľkonásobne viac ľudí, než je voľných miest, a to takmer 426.000 uchádzačov o zamestnanie. Na jedno neobsadené pracovné miesto tak pripadá 115 evidovaných nezamestnaných.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies