Na jazdu po Česku a Slovenku sa v lete vydá historický prezidentský vlak

NETKY.SK • 14 Jún 2018, 18:31 • 2 min
Na jazdu po Česku a Slovenku sa v lete vydá historický prezidentský vlak

PRAHA - Koncom júna sa vydá na cestu po Česku a Slovensku špeciálny "prezidentský vlak". Súprava sa bude skladať z vozňov, ktoré slúžili československým prezidentom za prvej republiky aj po druhej svetovej vojne, informoval vo štvrtok Český rozhlas.

slovakia

left justify in out

Vlak bude ťahať parná lokomotíva, ktorá má pre svoj svetlozelený náter prezývku Rosnička. Takouto neopakovateľnou jazdou sa Národné technické múzeum (NTM) v spolupráci s Českými dráhami a Železnicami Slovenskej republiky rozhodli osláviť tohtoročné 100. výročie založenia Československa, informovalo múzeum na svojom webe.

 

Prezidentský vlak vyrazí 28. júna z Prahy, následne zavíta do Brna, Bratislavy, Nitry, Zvolena, Lučenca, Žiliny, Košíc, Zlína, Olomouca, Pardubíc, Plzne, a ďalších miest. Jazda sa skončí slávnostnou prezentáciou, ktorá sa bude od 28. augusta do 3. septembra konať na Masarykovej stanici v Prahe v priestoroch plánovaného Múzea železnice a elektrotechniky NTM.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona