Na jarných džezákoch vystúpi Richard Bona

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 12:14 • 2 min
Na jarných džezákoch vystúpi Richard Bona

BRATISLAVA - Headlinerom siedmeho ročníka festivalu Jarné Bratislavské Jazzové Dni, ktorý sa uskutoční 14. júna v bratislavskej Starej tržnici, bude kamerunský basgitarista Richard Bona so svojím afro-kubánskym projektom Mandekan Cubano.

slovakia

left justify in out

Pre 47-ročného hudobníka to bude už štvrté vystúpenie na Slovensku. "Prvé vystúpenie Richarda Bonu na Džezákoch bolo už v roku 1998, keď vystúpil ako člen sprievodnej kapely Larryho Coryella. Odvtedy jeho kariéra stúpala a pozíciu svetovej hviezdy mu priniesol album Tiki v roku 2005. Nasledujúci rok koncertoval na BJD v pozícii headlinera, ktorú obhájil na Jarných džezákoch v roku 2008. Veľmi sa tešíme, že Richard Bona sa opäť vracia na náš festival a fanúšikovia sa môžu tešiť na nezabudnuteľný džezový večer,“ uviedol organizátor festivalu Pavel Daněk.

 

Richard Bona je rodákom z kamerunského mesta Minta, no ako 22-ročný emigroval do Nemecka, odkiaľ sa následne presunul do Francúzska. V súčasnosti žije v New Yorku. Hral s množstvom známych interpretov ako napríklad Mike Stern, Pat Metheny, Bobby McFerrin, Joe Zawinul, Didier Lockwood, Steve Gadd, Larry Coryell, Mino Cinelu či Randy Brecker. Na konte má sedem štúdioviek, z ktorých najznámejšia je spomínaná Tiki (2005). Odvtedy vydal ďalšie dva albumy The Ten Shades Of Blues (2009) a Bonafied (2013). Projekt Mandekan Cubano okrem neho tvoria aj Osmany Paredes (klavír), Luisito Quintero (perkusie), Roberto Quintero (perkusie), Rey Alejandro (trombón) a Dennis Hernandez (trúbka).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies