Na japonský ostrov Okinošima majú povolený vstup len muži

NETKY.SK • 14 Júl 2017, 16:05 • 2 min
Na japonský ostrov Okinošima majú povolený vstup len muži

TOKIO - Na juhozápade Japonského mora pri vstupe do Cušimského prielivu sa nachádza malý ostrov Okinošima. Leží 55 kilometrov od pobrežia ostrova Kjúšu a 65 kilometrov od brehov ostrova Cušima. Je dlhý jeden a pol kilometra, šírka nepresahuje kilometer a celková rozloha je len 97 hektárov.

slovakia

left justify in out

Z hľadiska správy patrí k japonskému mestu Munakata, ktoré je súčasťou prefektúry Fukuoka.

 

Zaujímavé na ostrove je to, že celý je šintoistickou svätyňou, nesmú naň vstúpiť ženy a jeho jediným trvalým obyvateľom je správca svätyne.

 

img

 

Výbor Svetového dedičstva UNESCO schválil na svojom tohtoročnom zasadnutí v Krakove zaradenie ostrova a ďalších pamiatok v meste Munakata medzi svetové kultúrne dedičstvo UNESCO, pripomenula BBC.

 

Okinošima je posvätným miestom minimálne od 4. storočia nášho letopočtu. Počas náboženských obradov boli na ostrove ponechané ako obete rôzne predmety. Niektoré z nich pochádzajú zo zámoria, čo je dôkazom kultúrnej výmeny medzi Japonskom, Kórejským polostrovom a ázijským kontinentom už v ranom stredoveku.

 

Na ostrove sa nachádza šintoistická svätyňa Okicu, postavená v 17. storočí, kde sa konali modlitby za bezpečnosť námorníkov.

Predtým, ako muži vystúpia na ostrov, musia odovzdať svoje oblečenie a podstúpiť očistný rituál v mori. Pri odchode si nesmú vziať nijaké suveníry alebo prezradiť podrobnosti o svojej návšteve.

 

Na ostrov môžu návštevníci vstúpiť jediný deň v roku - 27. mája. Môže ich byť maximálne 200.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies