Na Jadranskom mori sa zrazili dve nákladné lode, jedna z nich sa potopila!

NETKY.SK • 28 December 2014, 15:02 • 2 min
Na Jadranskom mori sa zrazili dve nákladné lode, jedna z nich sa potopila!

RAVENNA - Dve nákladné lode sa dnes zrazili na rozbúrenom Jadranskom mori neďaleko prístavu v severotalianskom meste Ravenna.

slovakia

left justify in out

Turecká loď s 11-člennou posádkou sa potopila, pričom štyroch námorníkov sa podarilo zachrániť, ďalších troch lokalizovala pobrežná stráž, jeden uviazol vo vraku a traja sú nezvestní, informovala agentúra ANSA.
      

Agentúra Reuters s odvolaním sa na pobrežná stráž uviedla, že jeden z troch nezvestných námorníkov sa utopil.
      

Turecký tanker sa asi tri kilometre od vstupu do prístavu zrazil s nákladnou loďou plaviacou sa pod vlajkou stredoamerického štátu Belize. K zrážke došlo okolo 09.30 h.
      

"Tanker, ktorý práve vychádzal z prístavu, narazil do nákladnej lode, ktorá doň chcela vplávať," oznámil starosta Ravenny Fabrizio Matteucci. 
      

Nehodu zrejme zapríčinilo zlé počasie a hustá hmla. Podľa dostupných informácií nehoda zatiaľ nepredstavuje nebezpečenstvo pre životné prostredie a z potopenej lode neunikla žiadna ropa. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies