Na izraelsko-palestínskych rozhovoroch sa zúčastnil aj americký vyslanec

NETKY.SK • 2 September 2013, 07:38 • 2 min
Na izraelsko-palestínskych rozhovoroch sa zúčastnil aj americký vyslanec

WASHINGTON - Americké ministerstvo zahraničných vecí v nedeľu po prvý raz oznámilo, že vyslanec USA pre izraelsko-palestínske rokovania sa zúčastnil na rozhovoroch oboch strán od ich obnovenia koncom júla. Odmietlo však uviesť, či na nich došlo k pokroku, informovala tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Delegácie Izraela a Palestínčanov sa stretávajú opakovane, odkedy boli 29. júla obnovené rokovania o konečnom statuse, uviedla hovorkyňa ministerstva Jen Psakiová. "Rokovania boli seriózne a osobitný vyslanec USA Martin Indyk a jeho tím boli plne informovaní o bilaterálnych rozhovoroch a tiež na zúčastnili na bilaterálnom stretnutí," dodala s potvrdením, že o podrobnosti o týchto stretnutiach nehodlajú zverejniť. Napriek hlbokým pochybnostiam analytikov a diplomatov sa šéfovi americkej diplomacie Johnovi Kerrymu toto leto podarilo presvedčiť Izrael a Palestínčanov, aby obnovili mierové rozhovory, ktoré stroskotali v roku 2010. Tieto rokovania sa stali Kerryho nosnou témou, aj keď sa USA zaoberajú otázkami nepokojov v Egypte a občianskou vojnou v Sýrii, dodáva Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies